The Collection – Tyger för alla behov

Behoven och kraven i vardags- och arbetsrum förändras hela tiden och måste ses över med allt kortare intervall. I egenskap av övergripande leverantör av inomhussolskydd presenterar Silent Gliss nu en ny kollektion med tidlösa och högfunktionella tyger. Områden som green building, healthcare, akustik samt ljus- och energistyrning har tagits i särskilt beaktande. Resultatet är ett textilsortiment med 42 kvalitéer och mer än 380 färger. Textilerna är certifierade inom ramen för brandskydd, akustik och hållbarhet.

 

Exklusivt hos Silent Gliss finns varumärket Colorama som tillverkas av originalgarnet Trevira CS. Kollektionen har utökats från fem till tolv kvaliteter. Specialutföranden som Acoustic eller Acoustic Multicolour möjliggör en mycket god akustisk effekt i förhållande till transparens. Silent Gliss gör ett ytterligare statement inom ramen för återvinning och råvaruhantering med Colorama Eco av förädlade produktionsrester av Trevira. Virus och bakterier dödas till största del vid tvätt i 60 grader. De flesta textiler kan därför tvättas i 60 eller till och med 72 grader. Colorama Bioactive erbjuder en antibakteriell funktion som krävs i hälsorelaterade miljöer. Tyget Valere med smutsavvisande, bakterieostatiska och fungicidbekämpande egenskaper passar perfekt för användning på läkarmottagningar och i våtrum.

 

Ett imponerande tyg är Atracor som massivt reducerar transmissionen vid högre ljusinsläpp eftersom tygfärgen automatiskt gör det svarta basgarnet mörkare. Versascreen sörjer för optimal ljushantering tack vare fyra olika öppningsfaktorer.

 

Colorama Multicolour imponerar i hemmamiljöer tack vare ett flerfärgat garn baserat på Trevira CS. Polyflax är tillverkad av en specialutvecklad polyesterväv och har en trendig linnelook. Colorama Dimout och Oscurante med identiska fram- och baksidor passar perfekt för att mörklägga rum.

 

Med vårt smarta sökverktyg kan du lätt hitta rätt textil baserat på dina behov och önskemål. I synnerhet utgör den praktiska och informativa tygkollektionsboxen med omfattande mönster i alla tygkvaliteter en guldgruva för inredare och fackhandelspersonal.

 

Silent Gliss behåller sin framträdande position som leverantör till arkitekter och inredare med den nya tygkollektionen och högkvalitativa solskyddssystem. Det blir ett enkelt arbete att hitta lösningar på integrerat inomhussolskydd som perfekt uppfyller krav och önskemål.