Hållbar textil

Hållbarhet


Silent Gliss premiumkollektion ” The Collection” presenterar miljövänliga textiler, Colorama Eco och Newlifescreen.

Hållbar textil för gardin och solskyddslösningar
Hållbarhet och kvalitet är genomgående och en viktig faktor i alla Silent Gliss produkter. Introduktionen av Colorama Eco tillsammans med befintliga Newlifescreen och Newlifescreen Alu säkerställer att arkitekter och kunder kan specificera och investera i hållbara textiler på rullgardiner, gardiner och andra solskyddslösningar. 

Colorama 1 & 2 Eco
Colorama Eco är ett tillskott i den väletablerade textilkollektionen Colorama. Colorama Eco tillverkas av restprodukter från andra textiler där garnet återanvänds och på så vis minskas avfallet. Materialet är 100% återanvänt och är certifierat med Cradle-to-Cradle Bronze. Colorama Eco finns i två varianter. Colorama 1, ett skirt tyg med vacker transparens och Colorama 2 som är en tätare väv. Båda textilkvalitéerna fungerar utmärkt till Wave och klassiska gardiner. 

Newlifescreen and Newlifescreen Alu
Finns behov av solavskärmning välj en hållbar lösning med  Newlifescreen eller Newlifescreen Alu. Textilen ger ett optimalt ljusgenomgenomsläpp utan att blända. Vid tillfällen där fönster är extra utsatt av sol, överväg Newlifescreen Alu. Textilen har en aluminiumbelagd baksida med hög reflektionsförmåga. Genom att minska värme- och ljusreflektionen kan man förbättra komforten avsevärt i ett rum. Tillverkade av återvunna PET-flaskor, Newlifescreen och Newlifescreen Alu är certifierad med Cradle-to-Cradle Bronze.

Både Colorama Eco- och Newlifescreen- textiler är Oeko-Tex® Standard 100-certifierade vilket innebär att de har testats ytterst noggrant och är därför ofarliga för människors hälsa.

Värt att veta
Cradle to Cradle är en global certifiering och används i många branscher. Material som återanvändas till samma eller bättre kvalitet möjliggör en sund, rättvis och mer hållbar framtid.